top of page

TURISME  RURAL  AMB  ENCANT

Alt Penedès - Terra de Caves

una casa histórica

Un lloc únic amb molta història

"El Castell" és una casa senyorial fortificada datada de l'any 1600 i que es va construir dins dels límits d'un recinte medieval emmurallat del segle XIV. Al principi va funcionar com un centre productiu medieval d'oli.

Originalment propietat de Guerau de Peguera, un polític, militar i capità de la Coronela de Barcelona a finals del segle XVII. Nominat en 1710 pel rei Carles III de França com Marquès de Foix i conegut també com el Baró de Rocafort. En 1704 el seu fill Antoni de Peguera i Aimeric, ambaixador del rei Carles III, va signar amb Anglaterra el Pacte de Gènova contra interessos del Rei Felipe V d'Espanya, el que el que li confereix una certa importància dins el context històric de l'època.

Aquesta casa, avui catalogada com a patrimoni històric municipal i coneguda com
"El Castell", va ser adquirida el 1906 per particulars que van realitzar diverses excavacions per tal de localitzar documentació i objectes de valor dins del recinte.

Aquesta recerca va deixar com a record un conjunt d'importants passadissos de valor històric en els subterranis de la finca.

Des de l'any 2002 aquesta edificació va ser restaurada i transformada en un lloc de descans i tranquil·litat per als seus hostes.

A la comarca de l'Alt Penedès, una de les zones vinícoles més importants del país i a 13 km de Vilafranca del Penedès, "El Castell" es troba situat a Torrelles de Foix, un tranquil poble amb moltes fonts naturals i rutes per caminar.

  • Facebook Social Icon
bottom of page